12 parasta suomenkielistä hyvinvointipodcastia
Paras hyvinvointi podcast soi kuulokkeissa
25
touko, 2021

Kaipaatko inspiraatiota terveellisiin elämäntapoihin tai kiinnostavaa kuunneltavaa lenkkiseuraksi? Näiden hyvinvointiaiheisten podcastien seurassa voit oppia, oivaltaa, inspiroitua ja ilahtua. Piditpä sitten rennommista jutustelutyylisistä podcasteista, tai informatiivisista tietopaketeista, tältä listalta löytyy varmasti jotain myös sinulle.

Meillä oli hakusessa paras hyvinvointi podcast, mutta valikoima oli niin kattava ja listasta tuli niin pitkä, että paremmuusjärjestykseen laittaminen tuntui mahdottomalta.  Siksi sinun päätettäväksi jääkin, mikä on juuri Sinulle paras hyvinvointi podcast, ja mitkä teemat houkuttelevat sinua eniten juuri nyt?

Nappaa kuulokkeet ja lähde löytöretkelle hyvinvoinnin pariin näiden podcastien seurassa:

Informatiivinen ja inspiroiva lääketieteen ammattilainen Emilia Vuorisalmi – podcast: Doc Emilia

DocEmilia on Emilia Vuorisalmen hyvinvointiaiheinen podcast jossa haastatellaan eri alojen asiantuntijoita terveellisen elämän aiheista. Emilia on lääkäri, tietokirjailija ja yrittäjä ja onnistuu podcastissaan puhumaan asioista helposti ymmärrettävällä sekä kiinnostavalla tavalla.

Jaksot ovat 20-40 minuutin mittaisia, tiiviitä ja informatiivisia. Aiheet nojaavat vahvasti tieteeseen, mutta jaksoista jää käteen myös helposti toteutettavia käytännön vinkkejä. Emilia käsittelee monipuolisesti hyvinvointia muun muassa aivojen hyvinvoinnin, unen laadun,ruokavalion sekä ravintolisien kautta. Suosittuja ovat myös vauva-arkea ja lasten hyvinvointia käsittelevät jaksot. Jos siis nämä aiheet kiinnostavat, kannattaa tämä podcast laittaa ehdottomasti kuunteluun.

Emilialta on tullut myös uusi Terveys360 podcast. Jos siis pidit Doc Emilia jaksoista, löytyy vielä lisää kuunneltavaa tämän uuden podcastin puolelta.

 

Kuunteluvinkkimme:

DocEmilia podcast Jakso 21. Aivojen kuormittuminen ja miten sitä estää?

 

 

Energinen ja yrittäjähenkinen Joni Jaakkola – podcast:  Väkevä elämä – Viisaampi mieli, vahvempi keho

Tässä podcastissa hyvinvointialan yrittäjä, hyvinvointivalmentaja ja luennoitsija Joni Jaakkola käsittelee hyvinvointia, suorituskykyä, terveyttä sekä “väkevää elämää”. Jaakkola on varma puhuja ja viikoittain julkaistut jaksot ovat täynnä mielenkiintoista tietoa sekä asiantuntijavierailta, että Jaakkolalta itseltään.

Noin tunnin pituisten jaksojen aiheita ovat mm. “ihmisen monipuolinen liike”, “aivot ja niiden hyvinvointi työssä ja arjessa”, tai “suorituskyvyn parantamisen kulmakivet”. Jaakkola haastattelee myös muita hyvinvointialan yrittäjiä ja jakaa omia kokemuksiaan matkaltaan liikunta-alan ammattilaiseksi. Jaakkolalla on yli 10 vuoden kokemus alalta ja se kuuluu myös podcastin sisällössä. Tämä podcast sopii erityisesti motivaatiota kaipaavalle sekä valmennus ja liikunta-alasta kiinnostuneille. Reippaasta ja innostavasta tyylistään tutun Jaakkolan podcast on oivaa seuraa esimerkiksi lenkkipolulle tai muuhun menevään hetkeen.

 

Kuunteluvinkkimme:

Väkevä elämä – Viisaampi mieli, vahvempi keho, Patrik Borg – Ravinto ja syöminen, faktat, fiktiot ja kultainen keskitie

 

 

Ihmismielen saloihin sukeltava Nina Lyytinen – podcast: Psykopodiaa

Psykologi Nina Lyytisen Psykopodiaa-podcast on psykologian aiheita ja ilmiöitä käsittelevä podcast, jonka jaksoissa Ninan kanssa keskustelemassa on aina vaihtuva asiantuntijavieras. Tämä podcast käsittelee ihmismieltä, ihmisen käyttäytymistä ja monia hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen liittyviä aiheita.

Nina ja hänen haastattelemansa asiantuntijat käsittelevät kiinnostavia aiheita ammattitaitoisella ja ymmärrettävällä sekä helposti kuunneltavalla otteella. Noin 40 minuutin mittaiset jaksot ovat pullollaan uutta tietoa kiinnostavasti esitetyssä muodossa, jotka ovat usein maustettuna käytännön vinkeillä aiheen teemoihin liittyen.

Tämä podcast sopiikin erityisesti psykologiasta ja ihmismielestä sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Jaksoista löytyy oppeja ja oivallusta aiheisiin kuten stressi, uupumus, narsismi tai tunteiden säätely. Kiinnostavaa ja opettavaista kuunneltavaa riittää yli 60:n jakson verran.

 

Kuunteluvinkkimme:

Psykopodiaa Jakso 14. Itsetunto ja sen vahvistaminen. Vieraana Katri Laine.

 

Hyvinvointi ja hyväntuulisuus, Sanna Mämmi ja Outi Pikkuoksa – podcast: Terveys Edellä 

Kahden naisen, hyvinvointivalmentajan Sanna Mämmin ja psykologi Outi Pikkuoksan luotsaama Terveys Edellä podcast on hauskaa ja samalla informatiivista kuunneltavaa. Molemmat ovat kirjoittaneet myös useita kirjoja sekä ovat mindfulness ja joogaohjaajia.

Jaksot pureutuvat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa elämänhallinta, vuorovaikutustaidot, tunteet, ja mielekäs työ. Osa jaksoista käsittelee myös kutkuttavan abstrakteja ja ajatuksia herättäviä teemoja kuten “mitä on tyhjyys” tai “mitä on olla normaali”? Jaksoja kuunnellessa nousee varmasti hymy huulille sillä hersyvää naurua riittää.

Noin tunnin mittaisia jaksoja on yhteensä 42 kappaletta. Ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa mukana on myös asiantuntijavierailijoita eri aloilta. Tämä podcast sopii hyvin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneelle, mukavaksi ja rennoksi kuunneltavaksi. Jos kaipaat leppoisaa mutta informatiivista kuunneltavaa automatkalle tai kävelyretkelle, kannattaa kännykkä virittää tämän podcastin taajuuksille.

 

Kuunteluvinkkimme:

Terveys Edellä Jakso 7. Kehitä tunteiden tietoista havainnointia.

 

 

Asiantuntijavieraita ammattitaitoisen journalistin haastattelemana – podcast: Tiina Lundbergin huoltamo

Tiina Lundbergin huoltamo on osa Yle Puheen podcast sarjaa. Siinä Tiina Lundberg käsittelee asiantuntijavieraidensa kanssa erilaisia näkökulmia ja teemoja hyvinvointiin liittyen. Aiheet liittyvät niin kehon kuin mielenkin hyvinvointiin ja jaksoissa pureudutaan muun muassa stressin, ruokavalion ja unen vaikutuksiin.

Tunnin mittaisissa jaksoissa käydään läpi tiettyä aihetta, Tiinan esittäessä kysymyksiä joihin asiantuntijavieraat vastaavat. Kysymysten ja vastausten kautta kuulijalle tarjotaan käytännön vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseen omassa arjessa. Tyyli on asiakeskeinen, selkeä ja informatiivinen. Podcastista huokuu Lundbergin ammattimaisuus ja tausta radiojuontajana sekä journalistina.

Tämä podcast sopii yleisesti hyvinvoinnista kiinnostuneelle ja tiedonjanoiselle kuuntelijalle. Jaksoja löytyy useista eri aiheista ja ne ovat kiinnostavaa sekä mukavaa kuunneltavaa.

 

Kuunteluvinkkimme:

Tiina Lundbergin huoltamo Hyvän yöunen resepti – näin nukut paremmin!

 

 

Lempeyttä ja henkistä hyvinvointia, Katri Syvärinen – podcast: Taikaelämää

Katri Syvärisen Taikaelämää podcast on hyvinvointipodcast rennolla ja jutustelevalla otteella, joka on rauhoittavaa ja lempeää kuunneltavaa. Katri on henkisen hyvinvoinnin valmentaja, kirjailija, ja joogaohjaaja. Taikaelämää podcastinsa jaksoissa hän käsittelee hyvinvointia niin henkilökohtaisista kokemuksista käsin kuin asiantuntijavieraidenkin kanssa.

Podcastin jaksoja on julkaistu yli 90 kappaletta ja noin tunnin mittaisissa jaksoissa käsitellään teemoja kuten omat unelmat, rajojen laittaminen, luovuus tai naiseus. Jaksot käsittelevät juurikin henkisen hyvinvoinnin teemoja, pureutuen niin mielen, tunteiden kuin uskomustenkin vaikutukseen osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Taikaelämää-podcastin tyyli on inhimillinen, keskusteleva ja lempeä. Katrin ääni on pehmeä ja keskustelutyyli kuin ystävän kanssa jutustelu. Jos siis kaipaat vertaistukea ja oivaltavia ajatuksia henkisen hyvinvoinnin tielläsi, voi tämä podcast olla se oikea juuri sinulle.

 

Kuunteluvinkkimme:
Taikaelämää jakso 46: Pienetkin askeleet riittävät – vähitellen huomaat, että osaat lentää

 

Hyvinvointia ja treenivinkkejä Hanna-Kaisa Raninen – podcast: Vahvaradio

Vahvaradio on podcast “vahvasta kehosta ja vahvasta mielestä”. Podcastia juontaa hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä Hanna-Kaisa Raninen. Tämä on asiakeskeinen ja ammattimainen podcast niin fyysisestä kuin psyykkisestäkin hyvinvoinnista, joka kannattaa ehdottomasti laittaa kuunteluun.

Hanna-Kaisa kuvailee Vahvaradion mission olevan “auttaa kuulijoitaan hylkäämään hyvinvoinnin suorittaminen ja löytämään itselle toimiva kultainen keskitie.” Kuulostaa hyvältä, eikö?

Tätä missiota toteutetaan noin tunnin mittaisissa jaksoissa haastattelemalla asaintuntijavieraita erilaisista teemoista kuten liikunnasta, ruokavaliosta, tai unesta. Jaksoista löytyy aiheita erilaisiin makuihin ja tarpeisiin. Lapsiperheen arjesta aina ruokavalioon, treenaamiseen ja painonhallintaan.

 

Kuunteluvinkkimme:
Vahvaradio Jakso 18: Uuvuksissa

 

 

Joogafilosofiaa ja viisausperinteitä, Miska Käpin ja Matti Rautaniemen – podcast: Maailmanpuu

Maailmanpuu on joogaopettaja Miska Käpin ja tietokirjailija, uskontotieteilijä Matti Rautaniemen luotsaama joogaa laajana ilmiönä käsittelevä podcast. Podcast keskittyy nimenomaan joogaan viisausperinteenä ja filosofiana, avaten niin vedakirjoitusten sisältöä, joogaperinteen syvempiä merkityksiä kuin niiden vaikutuksia ja merkityksiä nyky-yhteiskunnassakin.

Osassa jaksoista on vierailevia asiantuntijoita ja toisinaan Miska ja Matti käsittelevät teemoja omasta kokemuksesta ja asiantuntijuudestaan käsin. Jo viiden vuoden ikäisen podcastin jaksojen tyyli on hyvin asiakeskeinen ja ulosanti on leppoisan keskustelun tyylinen ja helposti kuunneltava. Jaksoja julkaistaan 20 vuodessa ja podcastin pyrkimys onkin tuoda laadukasta suomenkielistä sisältöä joogasta perinteenä, jolle on ominaista “syvä ymmärrys ihmisyydestä, meitä ympäröivästä todellisuudesta ja elämästä”.

Tämä podcast sopii erityisesti joogan harrastajille, sekä joogaperinteestä, erilaisista maailmankuvista, ideologioista ja uskomusperinteistä kiinnostuneille.Tämä podcast sopiikin mainiosti silloin kun kaipaat ajatuksia herättävää kuunneltavaa. Nappaa siis teekuppi käteen ja sukella näihin mielenkiintoisiin aiheisiin Miskan ja Matin kanssa.

 

Kuunteluvinkkimme:
Maailmanpuu podcast jakso 65: Joogan maailmankuvat

 

 

Ammattiurheilija ja somevaikuttaja Eveliina Tistelgren – podcast: Eevsku 

Eveliina Tistelgrenin Eevsku-Podcastissa puhutaan hyvinvoinnista, liikunnasta, ravitsemuksesta, urheilusta, ja yrittäjyydestä. Eveliina on ammattiurheilija, fitnessin maailmanmestari 2019, yrittäjä ja valmentaja sekä palkittu bloggari ja somevaikuttaja hyvinvointi- ja urheilualalla. Muihin tämän listan podcasteihin verrattuna Eveliina edustaa nuorempaa sukupolvea ja antaakin pirteän ja raikkaan lisän suomenkielisten hyvinvointipodcastien joukkoon.

Podcastissaan Eveliina käsittelee hyvinvointiteemoja muun muassa treenaamista, palautumista, ruokavaliota ja motivaatiota. Eveliinan tyyli on rento ja jutteleva, kuin istuisi kaverin kanssa kahvipöydässä keskustelemassa. Jaksoissa Eveliina käsittelee avoimesti omia kokemuksiaan fitness alalla sekä yrittäjänä ja toisinaan mukana on myös asiantuntijavieraita eri aloilta.

Tämä podcast sopii erityisesti fitness alasta kiinnostuneille sekä rentoa kuunneltavaa kaipaaville.

 

Kuunteluvinkkimme:

Eevsku podcast jakso 16: TEEMU SYRJÄLÄ – Rehellisyys, ihmissuhteet, hyvinvointi

 

 

Työhyvinvointia ja motivaatiopuheita, Taneli Rantalan ja Jukka Joutsiniemen podcast: Yksi Hyvinvointi 

Yksi Hyvinvointi on työhyvinvointi- ja valmennusyritys Liftedin podcast, jossa keskustellaan työelämän kehittämiseen ja työhyvinvointiin liittyvistä teemoista. Podcastin puhujina toimivat Taneli Rantala ja Jukka Joutsiniemi. Osassa jaksoista on mukana haastateltavia asiantuntijoita eri aloilta.

Vaikka podcast on suunnattu juuri työhyvinvointiin ja erityisesti organisaatiotasolle, saa monista jaksoista oivia hyvinvointiin liittyviä vinkkejä ja oivalluksia myös jokaisen omaan arkeen. Podcastin nimeenkin viitaten Liftedin ajatusmaailmaan kuuluu, että jokaisen elämässä on vain “yksi hyvinvointi”, työhyvinvointi ei ole mitenkään erillinen muusta hyvinvoinnista. Siitä(kin) syystä, tämä podcast sopii kuunneltavaksi kenelle vain hyvinvoinnista kiinnostuneelle.

Tanelin ja Jukan puhetyyli on mukava sekä napakka ja noin tunnin mittaisiin jaksoihin mahtuu paljon asiaa. Tämä podcast sopii erityisesti työhyvinvoinnista kiinnostuneille, ja johtotehtävissä toimiville.

 

Kuunteluvinkkimme:
Yksi Hyvinvointi podcast Jakso 6. Olli Sovijärvi

 

 

Viiden minuutin motivaatiopuheita ja asiantuntijahaastatteluja, Tomi Kokko podcast: Jahtaa Unelmiasi

 

Hyvinvointivalmentaja, yrittäjä ja luennoitsija Tomi Kokko tiivistää 5-20 minuutin podcast jaksoihinsa ison kasan inspiroivaa informaatiota hyvinvoinnista.

Vuonna 2017 lanseerattu podcast “Jahtaa unelmiasi” auttaa kuuntelijoita saavuttamaan hyvinvointiin liittyviä tavoitteita, pääsemään pidemmälle treenauksessa ja voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin. Aiheet vaihtelevat ruokavaliosta, motivaatioon, rutiineihin ja niiden parantamiseen. Useat jaksoista vastaavat Kokon seuraajien lähettämiin kysymyksiin ja tarjoavat näin ollen konkreettisia vinkkejä kuhunkin teemaan liittyen.

Podcast jaksoista löytyy useampaa eri lajia, “maanantai motivaatio” nimellä kulkevat reilun viiden minuutin mittaiset jaksot tarjoavat lyhyen ja inspiroivan hetken esimerkiksi juuri viikon aloitukseksi. Pidemmissä jaksoissa useimmiten on haastateltavana toinen hyvinvointialan asiantuntija ja niissä aiheeseen pureudutaan hieman syvemmin.

Tomi Kokko on tunnettu nimi hyvinvointivalmennus kentällä ja hänen podcastinsa sopii hyvinvoinnista, treenaamisesta ja ruokavaliosta kiinnostuneelle kuuntelijalle. Eri mittaiset jaksot tarjoavat sopivaa kuunneltavaa eri hetkiin, lyhyinä suupaloina tai pidempään aiheeseen syventyen.

 

Kuunteluvinkkimme:
Jahtaa unelmiasi podcast: Tällä menetelmällä uudesta viikostasi tulee onnistunut

 

 

 

Mielenterveyteen ja hyvinvointiin pureutuva Markus Raivion luotsaama podcast:  Hyvinvoinnin tulevaisuus

Mielenterveyteen ja hyvinvointiin keskittyvässä Hyvinvoinnin tulevaisuus podcastissa käsitellään hyvinvointia mielenterveyteen liittyvien teemojen kautta. Podcastia juontaa Markus Raivio Kukunorista. Kulttuurin ja Hyvinvoinnin Liitto, eli Kukunori, on kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö joka toimii tasa-arvoisen ja kestävän sosiaalisen hyvinvoinnin puolesta.

Jaksoja on hieman alle 20 kappaletta ja uusia jaksoja julkaistaan kerran kuussa, aina kuun ensimmäisenä maanantaina. Käsiteltäviä teemoja ovat olleet muun muassa mielenterveys, masennus, ja psykiatria. Jaksojen pituus on puolesta tunnista tuntiin. Jaksoissa haastatellaan niin asiantuntijoita kuin kokemusasiantuntijoitakin pyrkien tuomaan näkyville erilaisia mielipiteitä ja kokemuksia mielenterveydestä ja hyvinvoinnista.

Podcastina Hyvinvoinnin tulevaisuus on hieman erilainen, vähän vähemmän tunnettu, mutta ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen. Erityisesti mielenterveyteen liittyvistä teemoista kiinnostuneille podcast tarjoaa paljon ajateltavaa ja oivallettavaa. Podcast on rohkeasti inhimillinen ja pyrkii tuomaan esille sitä, kuinka loppupeleissä meillä kaikilla on samanlaiset toiveet ja tarpeet.

Kuunteluvinkkimme: 

Hyvinvoinnin tulevaisuus Ihminen on kokonaisuus – vieraana tutkija Outi Hietala

 

 

Löysitkö jo oman suosikkisi listaltamme? Kommentoi alle mikä on sinulle paras hyvinvointi podcast ja millaisista aiheista sinä tykkäät kuunnella sisältöä?

 

 

Listan sinulle koostanut:

Muita blogitekstejä

× Onko sinulla kysyttävää?