Mitä on hyvä vegaaniruoka? Hyvinvointia, herkuttelua ja hyviä ideoita! Näiden kokkauskurssien parissa tutustut kasvisruokaan nopeasti ja helposti.
Vegaanirokaa kokkauskurssi
21
loka, 2021

Mitä on hyvä vegaaniruoka?

 

Kaipaatko inspiraatiota ruoanlaittoon tai uutta tietoa tai reseptejä kasvis- ja vegaaniruoasta? Ehkä pohdit, mikä olisi hyvä kasvisruoka resepti? Tai mikä on herkullinen ja helppo vegaaniruoka? 

Verkko on pullollaan herkullisen kuuloisia reseptejä, mutta mistä olisi hyvä aloittaa? Millaisia raaka-aineita, ja erikoistuotteita vegaaniruokavalioon kuuluu ja miten niitä kaikkia oikein käytetään? Uusien ja monimutkaisten reseptien äärellä tulee helposti turhautuminen ja tuntuu helpommalta jäädä vanhan, jo tutun ruokalajin äärelle. Oletko ajatellut, että myös ruoanlaittoon voisi löytää inspiraatiota kokkauskurssin muodossa?

Lukuisien reseptien kahlaamisen ja ihmettelyn sijaan muutaman tunnin verkko- tai kurssitapaamisessa saisit kattavan kuvan erilaisista raaka-aineista, sekä käytännön kokemuksen reseptien toteuttamisesta. Inspiraatiota ja vinkkejä, joista ammentaa kotona kokatessa vielä pitkään kurssin jälkeenkin. 

 

 

Charlotta Hyttisen yritys Ruokailo järjestää vegaaniruokakursseja rautaisella ammattitaidolla ja iloisella palvelevalla asenteella. Charlotta on ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri ja työskennellyt vegaaniruoan parissa vuosia. 

 

“Ruokailon yrittäjien asiantuntemus, asenne ja pieteetti työhön oli huikea. Rakkaus ruokaan ja ilo palvella välittyi.” -Kurssille osallistunut

 

“Paitsi että tietoa tulee kattavasti niin raaka-aineista ja niiden käyttäytymisestä ruuanlaitossa kuin ravinto- ja hivenaineista sekä vegaaniruokavalion erityspiirteistä, ovat myös illan aikana kokattavat ruuat valtavan herkullisia. Kurssin ansiosta sellaisiinkin resepteihin tulee tartuttua joita ei muuten ehkä olisi tullut kokeilleeksi.” -Kurssille osallistunut

 

Jos kokkauskurssi kiinnostaa, tutustu valikoimaan alta, ja varaa paikkasi jo tänään! 

 

Online vegaaninen kokkauskurssi

 

Värikäs Arki – Vegaaniruokakurssi etänä, kätevästi omassa keittiössä kokkaillen. 

Tämä kahden tunnin vegaaninen online kasvisruokakurssi “Värikäs arki” kutsuu sinut makumatkalle vegaaniruoan pariin. Jos kaipaat uusia reseptejä, inspiraatiota ruoanlaittoon tai tietoa kasvis- ja vegaaniruoasta, on tämä kurssi juuri sinulle! Saat selkeän kauppa- ja tarvikelistan viikkoa ennen kurssin alkua sähöpostiisi ja linkin kurssin livelähetykseen samana päivänä. 

 

Tämän kurssin voit suorittaa myös yhdessä perheenjäsenten kanssa, kaikki samassa taloudessa asuvat voivat osallistua yhdessä! 

 

Lue lisää ja lunasta paikkasi täältä.

 

Mitä vegaaniruoka merkitsee minulle?

Charlotan oma tie vegaanisen ruoan ja ravitsemuksen pariin on ollut pitkä. “Sain yläasteikäisenä tietää miten broilereita tuotetaan ja jouduin toteamaan ettei se vastaa arvojani. Näin broilerit jäivät pois lautaseltani. Iän ja tiedon karttuessa muun muassa ruoan ilmastovaikutuksista ruokavalioni muuttui kasvispainotteisemmaksi. Rakkaus ja arvostus ruokaa ja terveyttä kohtaan johdatti minut opiskelemaan ravitsemustiedettä Helsingin yliopistolle, jossa minulla oli mahdollisuus käydä kurssi elintarviketeollisuuden ympäristövaikutuksista. Se oli todella silmiä avaava enkä enää nähnyt kohdallani syytä käyttää myöskään kananmuna- ja maitotuotteita. Ruokavalion terveellisyydestä ja turvallisuudesta oli myös kertynyt hyvin tutkimusnäyttöä, joten viimeinen askel täysin kasvipohjaisen ruokavalion pariin oli helppo ottaa. Pian vegaaniruokavalio nostettiin myös ravitsemussuosituksiin terveyttä edistäväksi ruokavalioksi. Tämän kehityskaaren myötä olin samalla kasvanut erittäin taitavaksi vegaanisessa ruoanlaitossa ja leivonnassa.”Yrityksen Charlotta perustikin tuodakseen kaikkea oppimaansa mahdollisimman käytännönläheisellä tavalla myös muiden saataville, niin tavallisille ihmisille kuin ammattilaisillekin. Toki taustalla on ajatus myös maailman parantamisesta. “Ruokailossa tehtävämme ei ole käännyttää vegaaniksi, vaan hyvä maku, ravitsemuksellinen täysipainoisuus ja asiantuntemus edellä madaltaa kynnystä lisätä vegen osuutta ruokavaliossa.” Charlotta toteaa. 

 

Vegaaninen kokkauskurssi Helsinki

 Helsingissä järjestettävät kokkauskurssit ovat myös oiva tapa tutustua vegaaniruoan ihanaan ja ihmeelliseen maailmaan. Kursseilla kokataan ryhmän kanssa ja lopuksi istutaan yhteiseen pöytään nauttimaan herkullisista mauista. Kokkauskursseja löytyy niin vegaanisesta kotiruoasta, vegaanisesta leivonnasta kuin vegaanisesta joulupöydästäkin!

 

Helsingin Tapanilassa järjestettävällä noin neljän tunnin vegaanisella kasvisruokakurssilla kokataan useita eri ruokalajeja, monipuolisesti kasviproteiineja, ruoanvalmistutekniikoita ja kasvikunnan antimia hyödyntäen. Kurssilla tutustutaan erikoiselintarvikkeisiin sekä vegaanisen ruoanlaiton kikkoihin ja saloihin. Ryhmä jaetaan kokkaustiimeihin jotka valmistavat keskenään erilaisia ruokia, ja kurssin päätteeksi kaikki pääsevät herkuttelemaan vatsat täyteen. Tämä kurssi sopii erityisesti sekasyöjille jotka kaipaavat ruokavalioonsa lisää kasvisruokaa, mutta myös uuden inspiraation lähteeksi jo pidempään kasvisruokaa nauttineelle.

Ilmoittaudu Helsingin kokkauskurssille mukaan täältä.

Vegaanista leivontaa

Ruokailon vegaaninen leivontakurssi “Kahvipöydän herkut” kutsuu sinut herkuttelemaan suolaisilla ja makeilla kasvipohjaisilla leivonnaisilla. Neljän tunnin mittaisella kurssilla leivotaan muun muassa  suolaista piirakkaa, pasteijoita, sitruunamarenkipiirakkaa, suklaamoussekakkua, pehmeitä cinnamon rollseja, kuppikakkuja ja paljon muuta! Kurssilla tutustutaan erilaisiin tapoihin korvata kananmunaa leivonnassa, hyydyttämiseen, vegaanisen leivonnan erikoisraaka-aineisiin, yllättäviin nikseihin sekä erilaisiin leivontatekniikoihin.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan vegaaniselle leivontakurssille täältä.

 

Mitä vegaaniseen joulupöytään kuuluu? Entä miten valmistetaan seitankinkku? 

Näihin ja moniin muihin kysymyksiiin voit löytää vastauksen vegaaninen joulupöytä kurssilla.

Joulu lähestyy ja haluaisit tehdä joulupöytään myös kasvisvaihtoehtoja?Tunnelmallisella joulupöytä ruokakurssilla kokkataan pöydät täyteen toinen toisiaan herkullisempia jouluruokia, ja nautitaan ne yhdessä lämminhenkisessä joulutunnelmassa. Tällä kurssilla opit valmistamaan joulubuffetin, joka ei muuten kalpene kinkun rinnalla!

Mukana olevista resepteistä löytyy muun muassa porkkalaa, merileväkaviaaritahnaa, munakoisosilliä, seitankinkkua, glögijuustokakkua, lämpimiä juomia ja paljon muuta! Tällä kurssilla jouluruokia kokataan sekä perinteisesti että modernilla twistillä. Tälle kurssille kannattaa ilmoittautua mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti ja kurssi on aiempina vuosina myyty aina loppuun!

 

Lue lisää ja varaa paikkasi vegaaninen joulupöytä kurssille täältä.

Muita blogitekstejä

12 parasta suomenkielistä hyvinvointipodcastia

Kaipaatko inspiraatiota terveellisiin elämäntapoihin tai kiinnostavaa kuunneltavaa lenkkiseuraksi? Näiden hyvinvointiaiheisten podcastien seurassa voit oppia, oivaltaa, inspiroitua ja ilahtua. Piditpä sitten rennommista jutustelutyylisistä podcasteista, tai...

× Onko sinulla kysyttävää?